Wijnproeverijen

EtenindeWijngaard003U kunt op wijn & cultuurhoeve THABOR uiteraard terecht voor wijnproeverijen. Alle proeverijen zijn in combinatie met een excursie over het bedrijf en uiteraard een bezoek aan de wijngaard en een stukje uitleg over wijnbouw en wijnmaken. Daarnaast staan we even stil bij de cultuurhistorie van deze unieke plek.

We bieden u drie varianten proeverijen:

  • De Ridder Rienck Proeverij
  • De Prior Proeverij
  • De Victus Proeverij

Onderstaand een korte toelichting op de proeverij.

De Ridder Rienck Proeverij

Deze proeverij verwijst naar één van de weinige ridders van Friesland Rienck Bockema die in 1406 genoeg had van het bloedvergieten en de initiatiefnemer en oprichter is van het klooster Thabor.

In deze proeverij proeft u drie Nederlandse wijnen. Dit naast de rondleiding die u krijgt over het bedrijf en de uitleg over de wijnbouw en het wijnmaken. Bij de wijnen en de toelichting op de wijnen kunt u genieten van verschillende soorten brood en tapenade. Net zoals de ridders die graag wat brood bij de wijn aten.

De Prior proeverij

EtenindeWijngaard008De Prior is het hoogste gezag binnen het klooster, zeg maar deminister president, de goeroe, de CEO, kortom het gezag van het klooster. De prior past goed op zijn monnikken maar verdient wel wat extra’s.

U proeft hier drie wijnen, maar de wijnen worden vergezeld van Friese tapas. Dit betekent dat u diverse soorten kaas, worst en vis, zoals paling en haring voorgeschoteld krijgt om er een culinair feest van te maken. U krijgt daarnaast een rondleiding over het bedrijf en uitleg over wijnmaken en wijnbouw en u komt meer te weten over de rijke historie van Wijn Hoeve Thabor.

De Victus Proeverij

De Victus van Thabor is vervaardigd op onze cultuurhistorisch rijke Friese grond. Van het klooster Thabor (1406-1572) is de hoeve blijven voortbestaan en heeft nu een wijngaard. De Victus was binnen het klooster verantwoordelijk voor de proviand en dus ook de wijnen. De naam Victus geven wij mee aan de wijnen die vervaardigd zijn met de Solaris druif. Een snel afrijpende witte druif waar wij droge witte wijnen van maken.

vol van smaak – rijk – droog – exotisch

Glazen Zaal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *