Wijn van Thabor

Wijn van Thabor

In 2013 hebben we voor het eerst kunnen oogsten van onze ranken en dit heeft geresulteerd in twee prachtige wijnen! Van 2014 hebben we tevens onze eerste “brut” gemaakt. De nieuwe wijnen van de oogst van 2015 verwachten we begin juli 2016 klaar te hebben.

Voor de feestdagen kunt u nu nog beschikken over onze eerste “brut”, deze heet Rienck van Thabor. Deze brut is prachtig in balans, vol, fruitig en elegant. Een complete beschrijving treft u onderstaand aan.

U kunt hier ook lezen wat vinologen en internationaal wijnmaakster Rosa Krüger hebben gezegd over deze wijnen. Onze eerste wijnen zijn gelijk bekroond met een zegel in de Nederlandse wijnkeuring!

We hebben de Prior blanc van Thabor en de Victus van Thabor. De Prior blanc is een elegante, gastronomische, droge witte wijn gemaakt van de Cabernet Cortis. De Victus is een halfdroge, volle, exotische witte wijn. Onderstaand treft u de volledige beschrijving per wijn aan.

De wijnen zijn verkrijgbaar bij ons aan huis, maar ook te koop bij de Weduwe Joustra te Sneek, de dorpswinkel van Ysbrechtum en De Smaaktovenaar te Leeuwarden.

U kunt ons ook mailen via homme.tine@ziggo.nl en uw bestelling en adresgegevens doorgeven dan sturen wij de wijn(en) op. De verzendkosten komen er dan overheen.

Rienck van Thabor is weer beschikbaar.

Rienck van Thabor is vervaardigd op onze cultuurhistoisch rijke grond. Rienck Bockema was oprichter van het klooster Thabor (1406-1572), waarvan de hoeve is blijven bestaan en heeft nu een wijngaard. Rienck Bockema was tevens één van de weinige ridders die Friesland kende, kortom een bruisende persoonlijkheid! De naam Rienck is dan ook de naam die we deze Sprankelwijn meegeven die vervaardigd is van onze Johanniterdruif. Rienck van Thabor is een “brut” en heeft een traditionele flessengisting gehad van 9 maanden. Dit heeft geresulteerd in een frisse, volle en fruitige sprankelwijn met een elegante mousse.

Prior blanc van Thabor

De Prior blanc van Thabor is vervaardigd op onze cultuurhistorisch rijke Friese grond. Van het klooster Thabor (1406-1572) is de hoeve blijven voortbestaan en heeft nu een wijngaard. De Prior was het hoogste gezag binnen het klooster en deze naam geven wij mee aan de wijnen die vervaardigd worden uit de Cabernet Cortis. Een blauwe druif waar wij dit jaar een witte droge wijn van hebben gemaakt.

elegant – droog – fruitig – verrassend

Door een professionele bewerking van de wijngaard en zorgvuldig handwerk aan de druivenranken realiseren wij een goede kwaliteit en smaak van de druiven. Dit heeft geresulteerd in een droge, elegante en fruitige witte wijn. Deze verrassende wijn past goed bij jonge kazen, vis of lam.

Victus van Thabor

De Victus van Thabor is vervaardigd op onze cultuurhistorisch rijke Friese grond. Van het klooster Thabor (1406-1572) is de hoeve blijven voortbestaan en heeft nu een wijngaard. De Victus was binnen het klooster verantwoordelijk voor de proviand en dus ook de wijnen. De naam Victus geven wij mee aan de wijnen die vervaardigd zijn met de Solaris druif. Een snel afrijpende witte druif waar wij droge witte wijnen van maken.

vol van smaak – rijk – droog – exotisch

Door een professionele bewerking van de wijngaard en zorgvuldig _mwf5854handwerk aan de druivenranken realiseren wij een goede kwaliteit en smaak van de druiven. Dit heeft geresulteerd in een droge, rijke exotische wijn met een mooi boeket. U ziet het Friese landschap voor u bij het proeven van deze wijn. Heerlijk om te drinken op het terras of te gebruiken als dessertwijn.

Voor meer vragen of informatie kunt u ons mailen op homme.tine@ziggo.nl, of rechtstreeks contact opnemen met Homme en Tine de Jong via 06 5712 0475.

 

Reacties zijn gesloten.